Hubungi saya:

Hubungi saya:

Saturday, 15 August 2015

TUTORIAL CANTUM LENGAN DI KERUK LUBANG LENGAN


Assalamualaikum...
warghhh lamanya xjenguk blog...malam td cik abe baru topupkan digi brukben...hihuu...cecepat guna sekejap tuk tgk blog n update tutorial ni..lama dah yan create n ade simpan kat fb..buat pengguna2 polaku especially ni tutorial bguna sgt tuk uolls tau. yg xtempah pola pun bole je guna ilmu ni untuk masa hadapan..hehe...nk wat ayat pnjang2 xdan la sebab anak dua org duk gayut kaki, panjat bdn la ape la..supermak tol rasa...kalo ade nmpak tulisaN TYPO tu abaikan je la yek..pepandai la tafsir..betapa rushingnye idup smpai nk mnaip pun xde masa..cewahhh...  Untuk mereka2 yg ade beli pola dgn yan, Pastu tetiba cakap wei apehal ukuran ketiak xsama dengan ukuran lengan tu (wat masa ni xde lagi yang cakap cmtu..keh3..nasib baik...huhu) Hah..meh sini nk royak..mmg gitu doh kiraannye..cara jait tu je pnyelesaiannye.. Hok ni teknik yan blaja kat giat dulu..terima kasih la cikgu2 giat yan yang bg tunjuk ajarrr...tak tau la teknik ape namanya..tapi yan panggil as 'teknik tarik kain n layan kain'...ngah3..layan je la beb...
Pastu kan biasa kalo cikgu ajar dulu kena cntum bdan siap2 baru jahit lengan..tapi kito tak suko caro gitu sbb leceh...ni wat style sndiri..style jait baju melayu moden kalo xsilap..jahit bahu, then jahit lengan..pastu baru cantum lengan strait ke bdan..hah..i like this...

1.   1. Sediakan lubang lengan


2. no 2 till final xde caption, semua arahan dah rajin tulis kat picture..hihuuu....


3.

 


 4.

 


 5. 



 


 6.

 




7. 
  



8. 

 


 9. 



 


 10. 



11.


 


12.




 13. 




14.



 ORAittt...sekian sahaja kelas tutor yg xseberapa ni..harap uolls yg singgah nk cedok ilmu ni boleh faham dgn penerangan yg dijelaskan..kalo xpaham jugak meh masuk kelas personal dgn yan...hihi...selamat mencuba....daaaa.....







2 comments:

  1. ooh..lengan memang lebih panjang dari lubang lengan upanye.. izan ada belajar bt pola tapi belaja tak abis, cikgu pun x ada ckp lubang lengan tu pendek.. bila jahit apasal lengan ni terlebih kain ni..hihi...tapi teruskan jahit, jadik lah jugak lengan baju tu..

    ReplyDelete
  2. Thanks for sharing.. Tertarik untuk mempelajari cara membuat pola kemeja beserta cara menjahitnya?.. Anda bisa memesan paket CD belajar menjahit di Fitinline..

    ReplyDelete